دانلود آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله، استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش ۴)
در این بخش قصد داریم آخرین و جدید ترین ویرایش فایل آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله یعنی استاندارد ۲۸۰۰(ویرایش چهارم) را در اختیار شما دانشجویان و مهندسان عزیز قرار دهیم.
زمانی که به آیین نامه های لرزه ای ساختمان های موجود در کشور ایران که جز منطقه زلزله خیز جهان در مسیر کمربند زلزله آلپ – هیمالیا قرار دارد اشاره می کنیم میتوان استاندارد ۲۸۰۰ را نام برد که توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری محققین و متخصصین ذیربط در ترویج ساخت و ساز ایمن در راستای ضابطه مند نمودن ساخت و ساز در کشور و در نتیجه کاهش خسارات ناشی جانی و مالی از زلزله تهیه و تدوین شده است.
در مورد تاریخچه ی استاندارد ۲۸۰۰ به نقل قول از دفتر تدوین ضوابط و استاندارد ۲۸۰۰ می توان اینگونه بیان کرد:
پس از زلزله ویرانگر دهم شهریور ۱۳۴۱ بویینزهرا که بزرگی آن ۲/۷ در مقیاس ریشتر بوده و طی آن ۱۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند، اولین آییننامه زلزله ایران تهیه شد.
درسال ۱۳۴۳ سازمان برنامه و بودجه وقت در قالب یک طرح تحقیقاتی گزارشی تحت عنوان «آییننامه موقت حفاظت ساختمان ها در برابر زلزله» منتشر نمود. به دنبال آن در وزارت آبادانی و مسکن کمیته آییننامه دفتر مطالعات و معیارهای ساختمانی تشکیل و جزوهای را تحت عنوان «آییننامه ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله» در شهریور ۱۳۴۶ منتشر کرد. در این آییننامه ساخت ساختمان های بیش از سه طبقه و یا مرتفعتر از ۱۱ متر منحصراً با اسکلت فولادی یا بتنآرمه مجاز دانسته شده است.
آیین نامه ۲۸۰۰ دو فصل دارد:
فصل اول ساختمان های با مصالح بنایی و فصل دوم محاسبه ساختمان ها در برابرنیروی زلزله.
در این آییننامه که دارای کمیته علمی بود، هر گونه تغییر، اصلاح و تکمیل در صلاحیت وزارت آبادانی و مسکن دانسته شده بود. آییننامه مذکور در قالب نشریات سازمان برنامه و بودجه وقت (دستورالعمل های لازمالاجرا) در سال ۱۳۴۸ انتشار یافت. بعد از مدتی فصل دوم آییننامه که مربوط به بارهای ناشی از زلزله بود به استاندارد ملی ایران شماره ۵۱۹ «حداقل بار وارده بر ساختمان ها» انتقال یافت و این آییننامه ملاک محاسبه ساختمان ها در برابر زلزله قرارگرفت.

دانلود فایل آموزش :